Popis
12 druhů mletých chilli papriček v praktickém stojánku, díky kterému budete mít chilli vždy přehledně uspořádané a po ruce, a který se stane ozdobou každé kuchyně. Papričky jsme pro vás do sady pečlivě vybrali tak, abyste v ní našli ty nejméně pálivé, střední i nejpálivější na světě.
Balení obsahuje kromě ampulek s chilli a rozloženého stojánku k sestavení také brožuru, ve které najdete podrobnější popis jednotlivých odrůd papriček a informace o jejich pálivosti.
Obsahuje:
Carolina Reaper prášek 10 g – Královna všech chilli papriček, oficiálně nejpálivější na světě. S pálivostí dosahující až 2,200,000 SHU je od roku 2013 zapsaná v Guinessově knize rekordů. Kromě spalujícího žáru nabízí také nečekaně sladkou a ovocnou chuť. Skvěle chutná v masových a luštěninových pokrmech, omáčkách nebo polévkách.
Trinidad Scorpion Moruga prášek 10 g – S více než 2,000,000 SHU je v současnosti uznanou druhou nejpálivější papričkou na světě. Má květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni. Charakteristická je pro svou dlouhotrvající hřejivost, která se navíc postupně rozvíjí. Doporučujeme proto dávkovat opatrně.
Naga Bhut Jolokia prášek 10 g – Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU. Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní Indie. Vznikla zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze ji také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli).
Habanero prášek 10 g – Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a je jednou z více pálivějších papriček. Nezralá Habanera jsou zelená, ale v průběhu zrání svou barvu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červená, ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).
Scotch Bonnet prášek 10 g – Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší.
Birds Eye prášek 10 g – Chilli papričky jsou velmi ostré, velké asi 1–2 cm, plody jsou světle červené a pálivost je 50 000–100 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Pro svoji pálivost si vysloužila též přezdívku „africký ďábel“. Papričky jsou vhodné jak v syrovém, tak v sušeném stavu jako koření na dochucování pikantních pokrmů, zvláště marinád, omáček či gulášů.
Chipotle prášek 10 g – Chipotle nebo také Chilpotle je výraz pocházející z jazyka nahuatl a znamená uzená chilli paprička. Sušená a uzená paprička Jalapeño, se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních, jež jí jsou inspirovány, jako je například Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu.
Green Jalapeño prášek 10 g – Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.
Red Jalapeño prášek 10 g – Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.
Ancho chilli prášek 10 g – Jako Ancho se nazývají sušené chilli papričky Poblano, které mají ovocně sladkou chuť s příchutí švestek a rozinek. Poblano je odrůda Capsicum Annuum a patří mezi nejméně pálivou odrůdu. V průměru obsahuje kolem 2 500 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU) a jejich domovem je Mexiko.
Pasilla chilli prášek 10 g – Pasilla chilli ,nebo také Negro chilli, je sušená forma chilli papriček Chilaca, rodu Capsicum Annuum. Pocházejí z Mexica, kde jeho název znamená „malá hrozinka“ a jsou důležitou součástí místní kuchyně. Spolu s papričkami Ancho a Mulato tvoří tzv. „Svatou trojici“ (Holly trinity) chilli papriček, které se používají k přípravě tradiční mole omáčky.
Kashmiri chilli prášek 10 g – Paprička Kashmiri vás zaujme především svou jasně rudou barvou, pro kterou je vysoce žádaná. Pochází z Indie a má mírnější pálivostí okolo 5000-10000 SHU. Mají tvar typické chilli papričky – protáhlé tenké tělo dlouhé asi 7-10 cm se špičatým koncem. V jejich lehce ovocné a sladké chuti vynikají kouřové a zemité podtóny.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.